Om en vecka startar repetitionerna i Globen med artisterna på plats. Samtidigt öppnar Euro Fan café och Euroclub. Artister, delegationer, EBU-folk och fans har så smått redan börjat anlända till Stockholm. Somliga vill vara på plats tidigt. Redan nu startar klubbens bevakning med dagliga nyheter på klubbens blogg.

Eurovisionveckorna består av så mycket mer än repetitioner och presskonferenser. Eurovision 2016 i Stockholm har som vi alla vet ”Come together” som tema. Det blir en härlig fest för alla som älskar Eurovision. Det satsas dessutom mer än någonsin på fansen i år. Klubben står bakom en hel del av aktiviteterna på Euro fan café och Euroclub under Eurovisionveckorna – där en av höjdpunkterna är OGAE festen den 11 maj. Det känns därför naturligt att vi i år fokuserar bevakningen på vad som händer på de platser där fansen är: Euro Fan Café, Euroclub, Euro Village, Hard Rock café och alla de andra platser där saker händer i Stockholm framöver, förutom att följa de traditionella repen i arena och alla dessa presskonferenser. Vi kommer förstås att hålla ställningarna i presscentret och jaga artister för intervjuer med mera så gott det går i den hårda konkurrensen.

Eurovisionredaktionen

Klubbens officiella redaktion består av: pressansvarige Alexander Borodin, med erfarenhet av pressarbete från flera Eurovision och Melodifestivaler, Jimmy Wallin, som briljerade under Melodifestivalen med kamera och videoinslag. Lizbet Brittsten, med mångårig erfarenhet av bevakning av Eurovision samt Peter Baston, klubbens sekreterare och med engelska som modersmål. Vi är klubbens huvudredaktion och planerar just nu upp detaljerna i pressarbetet.

Alla medlemmar kan bidra med sina upplevelser
Förutom redaktionen kommer vi att ta hjälp av andra medlemmar som har F1-ackrediteringar. Men även du som har OGAE-ackreditering eller ingen alls kan bidra. Alla medlemmar i klubben inbjuds nämligen till en tävling kring de bästa inläggen genom att använda klubbens officiella hashtaggs när (förutom de officiella Eurovisiontaggarna. Vi vill at ni ska berätta om era Eurovisionupplevelser var ni än är. På plats i Stockholm eller någon annanstans. På onsdag den här veckan kommer mer information om detta.

Våra kanaler och hashtaggs
Huvudforumet för Eurovisionbevakningen 2016 och nyheter blir klubbens blogg: blogg.melodifestivalklubben.se.

På klubbens Facebook annonseras hela tiden de viktigaste nyheterna.
Klubbens Instagramkonto uppdateras flitigt likväl som vårt You Tube –konto.

Självklart kommer viktiga klubbrelaterade nyheter återfinnas på hemsidan. Tänk på att logga in med ditt medlemsnummer för att få viktig information som bara medlemmar i klubben kan se!

Våra egna hashtaggs är: #melodifestivalklubben #ogaesweden andra officiella hashtaggs är #esc2016 #cometogether #escSE #eurovision2016 samt #eurovision

Preliminärt körschema för artiklar perioden 25 april – 1 maj 2016

25 april
Tele 2 –appen Sound of Europe
Nu börjar bevakningen artikel: Det här är redaktionen.

26 april
Vinnarpriset prisutdelning

27 april
Så bidrar klubbens medlemmar till ESC-bevakningen – tävling

28 april
Intervju: Belarus (Vitryssland)

29 april
Intervju Serbien

30 april
Intervju: Bulgarien

1 maj
Intervju: Schweiz
Förhandsvisning av Euro Fan Café och Euroclub

2 maj

Bevakningen börjar på plats i Globen och på Euro Fan Café samt Euro Club
Dagens program på Euro Fan Café och övrigt
Intervju: Lettland

3 maj
Intervju: Spanien

Kommentera