Pokalen och plaketten som ska delas ut

I år arrangerar Sverige Eurovision Song Contest för sjätte gången. I samband med detta kommer Melodifestivalklubben hedra de artister och upphovsmän som har gjort detta möjligt med ett nyinrättat Vinnarpris.

Artister och upphovsmän som står bakom de sex bidrag som vunnit Eurovision Song Contest kommer under en ceremoni under Eurovisionveckorna i Stockholm ta emot en speciellt framtagen pokal och plakett. På bilden ser ni designen på dessa. Dessutom föräras alla en plats på Melodifestivalklubbens nya virtuella Hall of Fame.

På det senaste årsmötet beslutade klubben att inrätta ett vinnarpris samt utreda förutsättningarna för att införa ett årligt hederspris genom att inrätta en arbetsgrupp.

Att vinna Eurovision är det största man kan göra inom vår sfär – det känns naturligt att Melodifestivalklubben nu hedrar alla vinnare, både artisterna och upphovsmän med ett eget pris. Nu hoppas vi att så många som möjligt av vinnarna kan komma och ta emot detta. Det här är ett sätt att tacka alla de som betytt så mycket för oss – vi som är stora fans av Melodifestivalen och Eurovision.

Arbetet med att ta fram ett regelverk för Hederspris har gått bra och arbetsgruppen har haft ett antal möten. Under Eurovisonsveckan i Stockholm har arbetsgruppen ett möte för at finslipa detaljerna i detta. Planen är att klubben från och med 2017 kan  börja dela ut ett Hederspris. Det här kan då ses som ett startskott – alla svenska vinnare av Eurovision blir automatiskt hedrade med ett vinnarpris och får nu en självklar plats i vår Hall of Fame.

Tid och plats för utdelning av Vinnarpriset:
Ceremonin sker på Euro Fan Café/ Euro Club måndagen den 9 maj klockan 18.30

Euro Fan Café / Euro Club är den tillfälliga paviljong som byggs upp på Skeppsbron nedanför Kungliga slottet i Stockholm, Gamla Stan.

Arbetsgruppen består av: Alexander Borodin, Stockholm, Peter Baston, Malmö, Christopher Fredriksson, Malmö, Emma Hellgren, Sandviken, Anders Nilsson, Västa Karup samt Linnea Folkesson, Malmö.

Kontakt:
hederspris@melodifestivalklubben.se

Kommentera