IVAN från BELARUS (Vitryssland)

IVAN från Belarus står på sig – trots att EBU har sagt nej till detta så lovar han både vargar och naket i Stockholm, i alla fall om man får tro vad han säger till Melodifestivalklubben.

IVAN har inte haft så många tillfällen att resa utanför Belarus (Vitryssland) eller Ryssland förut. När Melodifestivalklubben träffade honom tidigare i april i samband med Eurovisionparty i Riga, var han ute på en av sina första resor utanför Belarus/Ryssland någonsin, förutom en resa i Tyskland när han var barn.

Här är hela intervjun på engelska:
Interview with IVAN from Belarus, (Audio in English)

 

– Roligast för mig med hela Eurovisionsupplevelsen kommer att bli att få resa och att få nya vänner från hela Europa, säger Ivan förväntansfullt.  Jag har aldrig varit i Stockholm eller i Sverige förut men jag har hört att det ska vara fint. Jag har sett att det finns många gamla hus där, säger IVAN.

Årets startfält i Eurovision är ungt – och det är en ny generation européer som är sugna på göra karriär som nu kommer fram genom Eurovision i år. Det är roligt att se – målmedvetna, kaxiga, sugna på att ge sig ut i världen. Det var ett genomgående drag på de artister som klubben träffade i Riga. Alla betonade precis som Ivan att det roligaste skulle bli att få träffa nya vänner och att få träffa alla Eurovisonfans. Redan på några timmar hade de unga artisterna som var på Eurovisionparty i Riga blivit riktigt bra vänner med varandra.

image image

Vad som också är noterbart är, att även om vi pratar om unga artister – så är de redan extremt duktiga artister och har på olika sätt skaffat sig erfarenheter trots sin ringa ålder. När de framförde sina låtar live lyste det scennärvaro och starka röster hos alla.

Vad IVAN beträffar –  är det ingen mindre än den legendariske ryske låtskrivaren och demonproducenten Victor Drobysh som står bakom hela konceptet med IVAN,  låt, vargar och naket. Så det kan bli ett riktigt härlig spektakel i Globen som helt klart kommer att stå ut. Viktor Drobysh låg bland annat bakom Rysslands babushkor – (Buranovskiye) med Party For Everybody.

IVAN var med i ett program som har samma koncept som X-factor i Ryssland, det var där han fick sitt genombrott och blev känd hos en stor publik. Att en sådan person som Victor Drobysh tar sig an honom är förstås ett tecken på att det här är en ung begåvning.

Musikaliska förebilder?
Ja, IVAN är ju en rockkille, förstås. Det riktigt syns. Han gillar Whitesnake, John Mayor, Eric Clapton, Imagine Dragons m.fl.

Men nu undrar jag över alla de här ryktena om att du ska ha riktiga vargar och vara naken på scen, är detta sant?
-Ja, det är sant det blir naket och vargar. Det är förstås Victors idé men jag litar på honom, vi har ett bra samarbete.

Men du vet att det inte är tillåtet att ha det enligt EBU-reglerna?
– Jo men Victor har lyckats prata sönder ansvariga på både SVT och EBU och övertygat dem om att vi ska ha vargar på scen, och jag lovar han kommer att fixa det för mig, säger IVAN.

Men hur ska det gå till?
Det är hemligt och här bryter IVANs unga manager in och stoppar honom från att avslöja för mycket.

IVAN som faktiskt egentligen heter Alexander Ivanov fick sitt artistnamn i samband med finalen i Belarus. IVAN pratar faktiskt engelska helt okay så intervjun gick att genomföra med bara lite hjälp från hans manager.

Livet i Belarus (Vitryssland) där presidenten först måste godkänna Eurovisionrepresentanterna, ja det är ju förstås knepigt ibland så att få tillfälle att resa ut i Europa är ju förstås ett privilegium.

Så passa på att säga hej till Ivan när han är i Stockholm, Då blir han säkert glad! IVAN var en jätteglad och trevlig kille, väldigt låg och inte alls så läskig som man kan tro när man ser videon till hans Eurovisonlåt: Help You Fly, som startar som nummer fem i den andra semifinalen.

Här är hela intervjun på engelska:
Interview with IVAN from Belarus, (Audio in English):

 

 

Kommentera