Armenien repeterade precis och fick avbryta – någonting hände – men efter någon minut var det dags igen. Så då var det inget allvarligt. Armenien använder en cool effekt – där det ”klonas” in ett antal hennes dansare – fast att de inte finns där på riktigt. I övrigt så har ingenting dramatiskt direkt inträffat så här långt under dagen vad vi vet.

Det har varit problem med ljuder som går ut på skärmarna så vi har inte riktigt fått en uppfattning kring alla rep. Grekland föll bort helt.

Ungern ser ut precis som i videon – han låter likadant också – så det är inte så mycket att säga om det.

Kroatiens sångerska har en speciell silvrig klänning på sig. Den fyller ut rejält kan man säga. Den åker av en bit in i numret och under den första har hon en annan. Mest spännande hitils idag

Kroatiens spännande dress

Moldaviens rep – hade som vi sa tidigare en rymdman på scen som får spasmer och gör lite breakdance.

Nederländerna – han står på en låda och sjunger country vid sitt staffli.

Finland som inledde alltsammans – hon flankeras av ett antal sångerskor/ dansare. Men kameraarbetet såg rörigt ut. Vet ej om det ska vara så eller om det var för att det var första repetitionen.

Vi försöker få till lite intervjuer också och är på en del presskonferenser.

Eftersom inte vi får fotografera repen så går det att se allting på den officiella sajten: http://www.eurovision.tv/live/follow_live_first_day_of_rehearsals

Kommentera