Euro Fan Café öppnade idag upp sina dörrar kl. 11. Härifrån kunde fans följa dagens repetitioner. Till kvällen blir det DJ:s som spelar Eurovisonhits. Vår reporter Giovanni Palusa rapporterar från en lugn öppningsdag på Euro Fan Café.

Euro Fan Café är i år faktiskt öppet för allmänheten. Centralt mitt i alltihopa har Melodifestivalklubben en fandesk, som är öppen mellan kl. 12-16 varje dag.. Här svarar vi på alla frågor om klubben och om programmet under de kommande två veckorna. Tekniken fungerade inte riktigt med utskrifter och sådant  – men så här på öppningsdagen var det inte så många på plats som hade frågor. Det är först nu på onsdag det börjar på allvar med Meet & Greet med artisterna. Hela programmet finns under EFC fliken här på bloggen.

Så här rapporterar Melodifestivaklubbens Giovanni Palusa från öppningsdagen på Euro Fan Café:

Under måndagen satte Eurovisionfebern igång på allvar även för allmänheten. Även om inte Eurovision Village är helt färdigt uppbyggd så finns Euro Fan Café igång. Euro Fan café är dagtid öppet för allmänheten och bjuder då på loungestämning, mat och fika. Här är ett ypperligt bra ställe att träffa andra eurovisiontokiga människor eller egentligen vem som helst.

Maten står Panini Internatzionale för och består till stora delar av färdiga rätter i form av sallader. Till detta finns det gott om fikamöjligheter och även flera olika desserter. Priserna ligger lite i ovankant mot vad Panini tar på övriga ställen runt om i Stockholm, men det är fräscht, och nyttigt (om än att man kan gå loss på en god chokladpudding till efterrätt).

Det stora problemet just nu är att utsidan ser inte så inbjudande ut för allmänheten, så att det var ganska lite folk inne på caféet. Detta var något som flera påtalade och de ansvariga ska försöka öppna upp lite så att det ser mer inbjudande ut att bara kika in och se sig omkring.

Något som är riktigt kul för fansen är att det finns ett område mellan de två stora dansgolven där vem som helst kan kolla på repetitionerna inne i Globen. Så köp en kaffe och en god fika, slå dig ner bekvämt och titta på repetitionerna. Eller så sätter du dig på en av de två fina terrasserna på övervåningen och njuter av solen och den vackra utsikten.

Text: Giovanni Palusa

euro_fan_cafe_dag1_bild4 euro_fan_cafe_dag1_bild2 euro_fan_cafe_dag1_bild1

Kommentera