Rykka från Schweiz. Eurovision.tv

Vi träffade Rykka redan för några veckor sedan i Riga. Hon ger ett alldagligt och nästan ett sömnigt intryck. Väldigt lugn. Hon hämtar sin kraft och inspiration från naturen. Hennes låt handlar ju också om det. Hon gillar att sova berättar hon, men hon berättar att hon går in stenhårt för att vinna.

Lyssna på hela intervjun här, (In English):
Interview with Rykka, Switzerland in English, (audio):

Rykka är från Kanada men har bott i Schweiz de senaste sex åren. Att vara från Kanada och tävla i Eurovision förpliktigar.

Hur känns det?
– Det känns fantastiskt – det kanske är en hemlig mening med att följa i Celine Dions fotspår. Jag har annars inte alls följt Eurovision, eftersom jag bodde i Kanada men efter att jag flyttade till Schweiz började jag följa Eurovision. Jag tycker att det är en väldigt rolig tävling.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som artist?
– Jag började med folkmusik men i mitt senaste album var det mer alternativ rock och nu i mitt kommande album blir det mer pop. Jag beslöt mig för att byta från mitt riktiga namn Kristina-Maria till mitt artistnamn:

Vad betyder det?
– Jag vet inte, jag tittade på olika barnnamn och hittade detta online – jag tyckte det verkade passa mig.

Vad gillar du för musik?
– Jag gillar klassisk rock såsom, Supertramp, Pink Floyd, Joni Mitchell, Hearth, Blondie, jag växte upp med den musiken.

Vad ser du mest framemot i Stockholm?
– Jag hoppas få en härlig tid, träffa en massa härliga människor – men jag satsar på att vinna, annars skulle jag inte ställa upp. Jag går in helt för detta.

image

Vad inspirerar dig?
– Naturen inspirerar mig! Allt utgår från det på något sätt. Hela mitt senaste album var från djurens perspektiv, allt hänger ihop. Till och med matematik hänger ihop med naturen.

Vad gör du när du inte jobbar med musiken?
– Sova och äta Ibland gör jag alla tre samtidigt; Musik, sova och äta, säger Rykka leende. Jag är en väldigt kreativ person. Jag vill skapa och göra saker hela tiden.

Oavsett hur det går i Eurovision har Rykka ett väldigt hektiskt schema. Hon släpper sitt nya album Beatitudes i samband med Eurovision och har redan ett fullbokat konsertschema.

Rykka startar som nummer tre med bidraget The Last Of Our Kind i den andra semifinalen av Eurovision 2016.

Lyssna på hela intervjun här, (In English):
Interview with Rykka, Switzerland in English, (audio):

 

 

 

 

Kommentera