Vill man vara elak så skulle man säga ”It’s gonna take a miracle to save Azerbaijan”. Först vid tredje försöket börjar sången låta ren. Var det fel med medhörningen, eller har Samra helt enkelt svårt att hålla i tre minuter i denna tonart?

Azerbaijan har sin vana trogen hyrt in ett svenskt team till att skriva landets bidrag. Och visst finns det spår av båda länderna i slutprodukten, men helhetsintryck är en något själlös poplåt.  ”Gonna take a mirra – mirra ” upprepas i oändlighet. Skulle den ändå ta sig till final hamnar den säkert långt ner på resultattavlan.

Hade det funnits något i produktionen att lyfta den hade man kunnat ha överseende för svagheterna i musiken. Men det är en konventionell iscensättning, med fyra dansare i en koreografi vi har sett förut, grön/gul strålkastare ut mot publiken, och vita strålkastare som pekar rakt upp från scengolvet. Lite pyro mot slutet.

Numret saknar klara linjer. Nej, årets Azerbaijan känns oinspirerad. Vi får se om det blir ändringar till fredagens andra repetitions tillfälle.

AP6_1568 AP6_1562 AP6_1545

Kommentera