Justs Lettland

Vi intervjuade Justs innan Eurovision startar. Nämligen på plats i hans hemland, i Riga. Det här är en kille som har många järn i elden och är superaktiv. Nu ser han fram emot sitt Eurovisionäventyr!

Det är fjolårets lettiska dundersuccé – artisten Aminata som har skrivit Justs låt. Det hör man. Letlland har haft tur att få en så duktig låtskrivare som Aminata och en multitalang som Justs. Killen är superaktiv och har väldigt många järn i elden. Han prövar på vad som helst inom musiken och är intresserad av sport. Justs talar på i 180 när han berättar om sina intressen.

Lyssna på intervjun här: (In English):
Interview with Justs in English (audio):

Ditt artistnamn – Justs vad betyder det?
-Jag tror att det härstammar från justice, (rättvisa). Och ja –  det är inte mitt artistnamn – det är mitt riktiga namn jag heter Justs!

Du har verkligen nu på kort tid gjort dig en karriär i Lettland och nu är du på väg till Eurovision?
-Om man litar på sig själv och tar ett steg i taget så går det att förverkliga sina mål och ambitioner antar jag.

Hade du drömt länge om det här med Eurovision?
– För somliga kanske det är en lång process man drömmer om det – men för mig gick det bara så snabbt – det bara blev av – han inte tänka så mycket och hade inte funderat på det innan. Så vann jag i Lettland och nu är jag här.

Hur är dina känslor nu inför Eurovision och vad ser du fram emot?
-Ja det är ju fantastiskt jag ser fram emot det som kommer att hända nu. Jag är en artist och får chans att förverkliga mina drömmar och komma ut i världen så här och nå ut till hela världen.

Hur skulle du vilja beskriva dig som artist?
-Jag sjunger i många olika genrer – jag har varit med i ett hipp hopp band och rest runt i hela Lettland och framträtt på de stora scenerna och jag har ytterligare ett band med funckrock och studerar dessutom jazz. Jag har massor av olika genrer inom mig och skaffar mig hela tiden nya erfarenheter av flera – allt det här mixas in i min musik. Jag sjunger i körer – och i jazzband. Jag lever med musik hela dagarna. Det är få andra saker i livet som gör mig glad egentligen. Om jag inte fick syssla med musik vet jag inte vad jag skulle göra egentligen.

Du har gjort en lång roadtrip hörde jag?
-Ja, Jag åkte genom Europa.  Från Lettland till Paris. Jag liftade och spelade på gatorna. Jag spelade mig genom Europa, stannade till i Berlin och Amsterdam. Det var en upplevelse och ingenting jag ångrar. Det var en upplevelse för livet!

Har du varit i Stockholm förut?
-Ja självklart jag har åkt en del med Tallinkfärjorna och jag har även fått spela ombord!

På onsdag 4/5 repeterar Lettland för första gången i Globen.

Justs startar som nummer ett med bidraget Heartbeat i den andra semifinalen i Eurovision 2016.

Lyssna på intervjun här: (In English):
Interview with Justs in English (audio):

 

 

 

 

Kommentera