AP6_2034 AP6_2011 AP6_2038

En till artist som gör comeback i tävlingen är Ira Losco som kom 2:a 2002 med ”Seventh Wonder”. Ett under vill hon utverka här i Stockholm, nämligen att gå på vatten.

Ja, var ska man börja? Semifinalens sista bidrag, ett av många med svensk upphovsmän eller medverkan, går all-in när det gäller visuella effekter. Det första vi ser av Ira är hennes hologramliknande ansikte, delvis maskerat. Det blir en serie projiceringar på den långa kåpa till klänningen, som skimrar först i rött sedan guld, varma färger som tas upp i ljussättningen bakom och i scengolvet. De långa ljusstavarna i vitt, svart och guld som ramar in solisten är särskilt effektfulla men tar mina tankar konstigt nog till Tutankhamen.

Var finns vattnet då? Här blir det inget plaskande i fontänen på Sergels Torg. I stället förändras golvet till ett roterande oväder sett från rymden, därefter antyds vatten av blåa toner som en av dansarna lätt voltar över.

Det händer mycket visuellt, kanske lite för mycket, och betyget sänks en aning av att Ira måste hjälpa dansaren dra av kåpan, för att avslöja ett kort-kort plagg. Varför det? Mycket mer stilfullt att behålla den långa.

Låtens starka refräng gör den till en favorit att gå vidare. Molly Pettersson Hammar står som en av upphovspersonerna och det är just hon som hörs i kören.

 

 

Kommentera