Tisdagen avrundades med att låta Frans, som först bland de direktkvalificerade, testa Globens stora scen. De tre genomkörningar avverkades i rask takt. Precis som inför Melodifestivalens deltävling verkade Frans nästan för avslappnad, frånvarande och oengagerad. Ett bra tecken?

Vid första genomgången hade Frans endast ett par gamla jeans och ljusgrön t-skjorta på sig. Han tittade omkring sig osäkert, ibland uppe i taket, inte fullt så skrämd som Ferdinand i tjurfäktningsarenan, men … ni fattar väl. En och annan kameravinkel har ändrats sedan mars, och första intrycket är att det finns en del att jobba på.

I andra ”tagningen” tog Frans på sig en kort jacka och mörkblå eller svart mössa och genom vissa partier talsjöng han. Nu blev det flera longshots också. Man hoppas att den tanken spolas direkt. Hela grejen med Frans genombrott var just närbilderna! En svaghet i numret är den ganska långa promenad han tar när kören tar över. Känns som det sackar ordentligt här. Det är inte så att han direkt ”äger” scenen.

Under sista försöket betonade han åtminstone en och annan fras. Annars känns det som att Frans ville bara markera det minimala rörelseschemat. Tagen av det stundande allvaret? Gick tankarna till Ystad och skolan där han ska tillbringa onsdag och torsdag? Oavsett vilket här finns en hel del att göra säkrare.

AP6_2161 AP6_2144 (1)

Kommentera