En lång dag med hela tio bidrag avrundas på bästa möjliga sätt. Ett klassnummer framfört av en artist som utstrålar säkerhet och sofistikation. Har vi rentav sett Rysslands allvarligaste konkurrent om slutsegern? 

Dami Am halvligger på en stor glittrig pall, iklädd en glittrig vit kreation som hade suttit helt rätt på röda mattan vid Oscarsgalan. Blå ljus slår i takt med musiken. Blåa spots som är riktade mot henne ”färgar av sig” på benen (mindre lyckat!). Så småningom lyfts Dami ner och hon följer kameran i närbild en lång stund.

Sångmässigt går det inte att klaga på något. Hon besitter en varm timbre i det lägre registret och höjden att klara sluttonerna. Refrängen sätter sig direkt hos åhörarna. Om det finns en svaghet i själva kompositionen är det att slutet kunde rundats av på ett pampigare sätt.

Det finns detaljer att jobba på. Dami verkade inte ha koll på de geometriska hologram hon skulle flytta på, och när hon skulle ner från pallen/podiet tredje gången, ville klänningen inte följa med. Plötsligt fick vi se mycket mer av sångerskans underrede än Gud – eller produktionen – hade tänkt sig!

Anna Velikova (EBU)

Anna Velikova (EBU)

Anna Velikova (EBU)

Anna Velikova (EBU)

Kommentera