Barei Spanien Eurovision 2016 - Copyright: Raúl Tejedor - RTVE

Barei är Spaniens representant i Eurovision 2016 med upptempoplåten ”Say Yay”- en låt med ett allvarligt budskap trots den glada refrängen. Det är typiskt Barei att göra sådana låtar. Att sjunga på engelska är också typiskt för henne – men inte för Spanien. Barei har fått en del kritik för att hon kommer sjunga på engelska i Spaniens bidrag.

Lyssna på intervjun här (In english):
Interview with Barei (Audio):

Din video är ju inspelad delvis i Stockholm, har du varit här mycket förut?
– Bara då men jag hann inte se så mycket. Jag åkte hit för att jag vill lämna kvar en del av min energi före tävlingen och få lite feeling av värdstaden.

Hur skulle du vilja beskriva din sång?
– Det är ju faktiskt ett allvarligt budskap och djupt men på samma gång rolig, upptempo, energisk och mycket catchy. Jag gillar att mixa sådana här saker när jag gör musik, ha allvarliga budskap med upptempofyllda låtar.

Att du sjunger på engelska för Spanien, det är ju ovanligt?
– Ja det är det och på grund av det har jag fått många hatare. Men jag har ju trots allt blivit vald av det spanska folket att bli deras kandidat i Eurovision. De flesta i Spanien gillar ju mig och min låt och hatar inte mig trots allt. Min låt har ju blivit en stor hit i Spanien. Jag gör min låtar på engelska alltid – jag tänker inte ändra mig själv för att tillfredsställa några hatare. Jag är en artist och jag kommer att göra min grej i Eurovision.

Varför är det så viktigt för dig att sjunga på engelska?
-Jag har en stil på mina låtar som jag tycker inte fungerar på något annat språk än engelska. Jag menar att göra spansk flamenco på japanska? Jag tror inte att det fungerar va?

Däremot så är jag en låtskrivare för några av de största artisterna i Spanien och då skriver jag låtar på spanska – det passar deras stil som artister bättre helt enkelt, säger Barei.

Får du mycket inspiration från svensk musik?
-Javisst, ni är ju ledande på musik i världen.

Vad är dina förväntningar på Eurovision 2016?
– Jag vill ha roligt och förmedla mitt budskap i låten som ju är ”vad väntar du på”? Vi måste våga kämpa mot våra rädslor och ta tag i saker som hindrar en från att göra det man vill i livet.  Mina favoriter bland mina konkurrenter är Frankrike och Finland.

Barei pratar vidare om sin artistkarriär som började när hon var fjorton år – och hur hennes mor stödde henne i hennes karriärval –förutsatt att hon satsade hårt. Det har varit svårt ibland i livet. Förutom musik så ägnar hon sig åt heminredning. Hon avslöjar också en del om sin scenshow.

Lyssna på intervjun här (In english):
Interview with Barei (Audio):

Fotocopyright: Raúl Tejedor – RTVE

 

 

 

 

 

Kommentera