Vitrysslands Ivan har hela tiden insisterat på att det blir båda vargar och naket i hans låt ”Help You Fly”. Han sviker oss inte. I en förinspelad snutt under introt ser vi i LED-väggen Ivan ner på ena knäet tillsammans med ett vackert djur. Om det däremot är två vackra djur som möts låter jag vara osagt.

Jag har dissat denna låt varje gång jag hört studioversionen och sett videon, men för första gången denna vecka är jag beredd att ändra åsikt. Olikt Polens Michal, som vill vara cool men misslyckas, håller Ivan stilen hela vägen. Ivan är cool, från sin vita kostym och långt hår till de vita streck målade i ansiktet. LEDvargarna ges en naturmiljö att springa i, det finns vattenfall i scenfonden och ett hav av bruten is uppenbarar sig i golvet.

Det finns dock ett och annat att anmärka på. Ivans sätt att glida upp i falsett irriterar, och känns onödigt när han i nästa sekund visar kraft nog att hålla långa höga toner. Och precis när man vill utbrista ”ja, finalist!” dyker det upp ett hologram av en grotesk baby vid sångarens sida. Alla här i närheten tittade på varandra… vad var detta?

 

Andres Putting (EBU)

Andres Putting (EBU)

 

Kommentera