FYRO Makedoniens största sångerska gör comeback efter fyra år med en av de få låtar som framförs i originalspråket. Redan där ett plus enligt afficionados! Men sedan är frågan vilka andra egenskaper som kan bära Kaliopi till en andra finalplats. För en månad sedan höll jag FYROM för starkast bland årets Balkanländer. Detta gäller inte längre.

I förrgår visade Kroatien vad de går för, igår fick jag känsla för Bosnien och idag har det varit Serbiens tur att göra ett positivt intryck. För att vara rättvis så såg jag ”Dona” bara en gång, eftersom Jimmy och jag har spelat in en del inslag också under dagen.

Men ett är säkert: hur ofta jag än lyssnar på Kaliopi så använder hon på tok för mycket vibrato. Precis när jag hade lagt den tanken åt sidan och var på väg att imponeras av en dramatisk hög slutton, så oktaverar hon – uppåt! – så det blev till ett enda långt hest skrik. Det kommer säkert många att reagera negativt mot om hon inte tar bort det.

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Kommentera