Eurovision behöver inslag varje år som driver utvecklingen framåt. Förra året var det främst Belgien som stod för det nyskapande, men även Lettlands Aminata bidrog med en spännande låt och show. Aminata har bokstavligen ett ord med även i år, då hon deltar som låtskrivare till ”Heartbeats”.

Scengolvet ger först ett intryck av ett gigantiskt gråvitt parkettgolv i olika stavmönster, för att sedan skifta till en lång landningsbana där Justs ser ut att vara väldigt ensam och sårbar. LED-skärmarna bakom sångaren och i golvet övergår så småningom i stora rödfärgade block, och under sluttonen lyses hela scenen upp i blått. Mycket fokus på ljussättningen alltså, och visst förstärks en bra låt av dessa effekter.

Sånginsatsen då? Jo, för all del. Justs låter bäst när han sparar på krafterna. Han behöver inte ta i som han gjorde i sista genomgången. En hes ansträngd röst är det sista vi vill höra!

 

Kommentera