Ivan följs av Serbiens Sanja. Medan han vill befria sina fyrfotade vänner vill hon bli av med en tvåbent dito. Ivanas nummer är bra, det berättar en historia alla kan ta till sig. Hon visar stor inlevelse, och en tonartshöjning mot slutet ger låten den där extra dramatiska touchen.

Ivana har med sig 4-5 kvinnliga dansare som i början står stilla som statyer, men som imiterar hennes strama rörelsemönster. Pojkvännen, en manlig dansare gör entré och hon stöter motvilligt bort honom. Han gör flera försök att få henne att ändra sig (”Every time I say goodbye, you try to keep me by your side”) men hon håller stången (”I won’t let you tear my world apart, gotta find a shelter for my heart”)  Det är en svår inre kamp som Sanja förmedlar med övertygelse.

Den dramatiska tonartshöjningen mot slutet är precis vad schlagerfans kräver! Ja, ännu en låt som ligger bättre till hos mig än när dagen började.

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Kommentera