Hur många dagar per år klarar sig Irland utan regn? Är det denna frågeställning som är inspirationen till låtens titel? Nicky Burne har skrivit ”Sunlight” tillsammans med två riktiga tungviktare i musikbranschen, nämligen Wayne Hector och Ronan Hardiman. Hector räknas bland världens topplåtskrivare, med hits för One Direction, Britney Spears m fl, och hela sju av Westlifes #1 singlar, medan Hardiman skrev musiken till filmen ”Lord of the Dance” och TV-serien ”Neverland”.

Bäddat för avancemang med andra ord, eller hur? Nja…… pressrummet exploderar inte med entusiasm direkt. Resultatet av detta samarbete blir en harmlös, menlös middle-of-the-road britpoplåt som inte sticker ut från mängden. Det en gång så mäktiga Irland verkar har bränt all sin krut på 90-talet.

Scenmässigt är numret skönt att titta på. Jag får Supermanvibbar i början när Nicky tycks bära på en röd dräkt, som snabbt dock tar upp hela bakgrunden, för att sedan ersättas av gulröda toner.

Men Nicky ger snabbt prov på att han inte är tävlingens starkaste vokalist. Rösten är tunn i jämförelse med många av hans manliga kollegor. Frågan är om en känd populär artist som deltar i Eurovision kan gå vidare på gamla meriter. Det är många före honom som har försökt, med blandat resultat.

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Kommentera