I samband med Eurovision lanserar en av huvudsponsorerna ett armband som gör att det går att betala kontaktlöst i Eurovision Village, Globen, Tele2 Arena och butiker som tar kontaktlösa betalmedel.

Kontaktlösa betalningar med så kallad NFC-teknik är inget nytt. Det har funnits i några år och har vuxit sig starkare och starkare. Däremot har Sverige hamnat på efterkälken eftersom de Svenska bankerna inte hänger med i utvecklingen. Det vill nu Visa ändra på och lanserar därför ett armband som man kommer kunna ladda pengar på, ungefär som med ett kontantkort.

Alla belopp under 200 kronor kommer inte behöva något annat än att man viftar till med sitt armband över terminalen för att betala. Belopp över 200 kronor kommer behöva kompletteras med en pinkod för att fungera.

Armbandet kommer produceras i begränsad upplaga och kommer att gå att köpa på nätet och i Eurovision Village i Kungsträdgården.

Kommentera