Idag får pressen och ackrediterade fans komma in i Globen för att titta på artisternas andra repetitioner. Dagen är packad med uppträdanden då alla från semifinal 1 ska göra sina repetitioner.

När man kommer in i Globen slås man förutom den maffiga scenen av det enorma greenroom-område som byggts upp. Green-room har bekväma U-formade soffor som ackompanjeras av runda glasbord, som är upplysta och pulserar i olika färger.

Scenen är som sagt maffig. Den känns enorm jämfört med i malmö, mycket på grund av att den led-beklädda skärmen går riktigt högt upp den här gången. Man skulle kunna säga att det är triangulära block som byggt upp den bakre skärmen. Bara att man kommer också kunna gå på de ytorna. Ingen av artisterna som vi sett än har utnyttjat detta, men det kommer säkerligen att utnyttjas i mellanakterna.

En annan sak som är nytt i globen är att man kostat på arenan med att lysa upp toppen av denna sfäriska byggnad inifrån. Det ger en rymd till arenan som inte funnits tidigare och för att den känns betydligt större än tidigare. Riktigt häftigt!

Är armbanden från Malmö tillbaka?

På många av de (nu tomma) stolarna i arenan sitter armband monterade som denna gång dunkar med skarpt ljus i takt med musiken. I Malmö användes armbanden till att visa ländernas flaggor innan de klev upp på scen, men användes sparsamt i artisternas nummer. Det var mest Rysslands bidrag 2013 som verkligen utnyttjade dem.

Huruvida armbanden kommer användas igen eller inte återstår och se under nästa vecka!

Kommentera