Kvällspassen sparkas igång av Danmark. Pojkarna visade prov på sina färdigheter på Euro Club igår kväll när de framförde tävlingslåten felfritt i akustisk version. Ikväll nådde de nästan samma nivå. Borta var de sura toner från i torsdags.

Som en tysk kollega bredvid sa: ”Nu hänger det på vilket nummer folk tycker är mest irriterande, Danmark eller Litauen.” Ja, sista finalplatsen kan stå de här två emellan.

Nästa fråga: kommer Jamala att få samma bifall i pressrummet som i förrgår? Faktiskt inte. Det är en låt som griper tag första gången man hör den, men den känslan ville inte riktigt infinna sig nu ikväll. Men hör och häpna, Ukraina ligger före Frankrike i odds när vi skriver detta!

Jag (Peter) är så irriterad på inledningen som är för mycket ”Euphoria”, fast jag kan köpa tempobytet nu. Kommer TV-publiken och juryn klara av det? Lite svajig i lägre registret men de långa höga toner sätter Agnete utan problem. Det har skrivits en del om hennes perioder av depression. Vi håller verkligen tummarna att hon klarar pressen.

Flera ändringar i Enedas nummer. Hon har bytt klänning till en flott guld kreation. Se upp för Sydney Opera House som sitter på hennes höger axel. ”Fairytale” ges en väldigt tjusig inramning, med stora pjäser i kulissen och golvmönster i guld. Stort minus: Eneda har en kall hård utstrålning.

Belgiens glada gäng har också bytt om. Tyvärr till det sämre. Under första dagens rep bar alla shabby chic, vanliga ungdomskläder. Nu är Laura för uppklädd i silver, och gänget i vit kostym med svarta detaljer. HELT FEL! 

Och med detta önskar Giovanni och Peter en trevlig kväll/natt!

 

Kommentera