Som sista land ut att göra sin första repetition är Storbritannien, som röstmässigt överraskar.

Joe och Jake som de båda sångarna heter valdes i våras ut när BBC höll en direktsänd uttagning där tittarna kunde rösta via både telefon och via internet. Detta var väl ett mediokert försök från BBCs sida att försöka återuppliva engagemanget från den brittiska publiken. Joe och Jake’s nummer ”Not Alone” vann och detta nummer är ett av Storbritanniens bästa akter på många år.

Numret påminner mycket om hur akten var upplagd när de tävlade i London. De båda killarna står bredvid varandra och Joe sjunger medan Jake spelar gitarr och sjunger. Det som är nytt är att scenens väggar och golv visar massvis med selfie-bilder som de tagit under våren. Bland annat när de medverkade i den brittiska kommentatorns Graham Norton’s egen talkshow (The Graham Norton Show).

Bakom killarna finns två väl upplysta kuber med trummisar på. Det ger ett rent intryck till denna riktigt poppiga låt. Sången är ren och de är riktiga charmtroll som troligen kommer få en hel del röster. Det här kommer utan tvekan bli en av Storbritanniens bästa placeringar på många år.

Kommentera