Första semins Juryfinal ägde rum i måndags. Det var en ”sändning” med många avbrott av tekniska skäl. Förutom de 18 tävlande sjöng Amir, Barei och Frans. Deras bidrag spelades in och visas under tisdagens direktsändning.

Hela intrycket från pressrummet var att den vanligtvis så väloljade SVT- maskinen klickade här och var. Visserligen fungerar Måns och Petra bra ihop men det var en och annan hicka i deras replikskifte, och LED-väggen strejkade när Frans skulle uppträda. Presentationen av låtsasresultaten måste också bli bättre till ikväll.

Det som undertecknad reagerar mest på dock är manuset. Jag hade förväntat mig mer när den begåvade Edward af Sillén ansvarar. Det blev trots allt det gamla vanliga när det gäller programledarna. Det var lite för mycket av inbördes branschreferenser. Men värst av allt. Han hade slängt in ett par sexskämt som Petra borde ha satt stopp på. ”Get out your towels, it’s time to Come Together” drar ner Sveriges rykte för ”good clean” familjeunderhållning. Det var ett billigt under bältet- skämt som är inte värdigt tävlingen, programledare eller manusansvarig själv.

mans_ballonkillen mans_barnkoren mans_barnkoren_barnkoren mans_petra_textmaskin mans_petra_pa_repet_5 finland_pa-repet Finland_pa_repet2 kroatien_pa_repet ryssland_pa_repet rysssland_pa_repet2 tjeckien_pa_repet grey_people grey_people2 azerbaijan_pa_repet mans_petra_pa_repet_3 mans_petra_pa_repet_2 mans_petra__pa_repet_4

Kommentera