Ett något sargat reporterteam visar större samstämmighet kring utgången av torsdagens semifinal än var fallet vid den första. Visst finns det utrymme för överraskningar. Till exempel kommer Belarus nummer till sin fördel i arenan jämfört med TV-soffan men vi tror trots allt att det blir följande som vi ser på nytt på lördag:

Australien Belgien Bulgarien Israel Lettland Litauen Norge Polen Serbien Ukraina.

Under genrepet fick Georgien framföra sin låt två gånger pga tekniskt problem som ingen i publiken uppfattade. Så vi riskerade två epilepsianfall till priset för ett!

Bland godbitarna i sändningen på torsdag väntas en högklassig öppningsnummer med Måns och Petra, ”That’s Eurovision”, i bästa Broadwaystil. Utöver sången och dansen blir det många skratt. Vitsarna levereras med perfekt tajming. Mellanakten har som tema ”Man versus Machine”, en minst sagt annorlunda dansspel. Ja, tisdagens högt satt ribba ligger kvar.

Kommentera