Det blir en final med spänning på topp från början till slut, eller vad sägs om att börja med Belgien och avsluta med Armenien. Det är svårt att hitta direkta svaga bidrag i denna högklassiga startfält.

Efter de båda semifinalerna lottades i vilken halva av startfältet bidragen startar. Sedan lade SVT den exakta startordningen, med tävlingsproducenten Christer Björkman som ansvarig. EBU har sedan godkänt startordningen.

– När man får begränsningarna genom halvorna blir det lite svårarbetat. Speciellt med den första halvan, i det här fallet. Den var tempomässigt och energimässigt lägre än andra halvan, så det tog ganska lång tid att hitta en snygg dramaturgi. Det fanns egentligen bara fyra tempolåtar i första halvan, sedan var det midtempo och ballader, så man fick måla med små penslar för att hitta variationen där, säger Christer Björkman till svt.se/eurovision.

Värdlandet Sveriges startnummer lottades enskilt redan i mars.
– Den andra halvan var mycket lättare, för den hade mycket mer variation. Men det blev bra. Nu känner vi att vi har ett roligt program framför oss och det är riktigt bra låtar, säger Christer Björkman. Så här startar bidragen:

1. Belgien
2. Tjeckien
3. Nederländerna
4. Azerbajdzjan
5. Ungern
6. Italien
7. Israel
8. Bulgarien
9. Sverige
10. Tyskland
11. Frankrike
12. Polen
13. Australien
14. Cypern
15. Serbien
16. Litauen
17. Kroatien
18. Ryssland
19. Spanien
20. Lettland
21. Ukraina
22. Malta
23. Georgien
24. Österrike
25. Storbritannien
26. Armenien

Källa: svt.se

Kommentera