Aron Promnitz tävlar för Sverige i OGAE Vision Song Contest 2016

Aron Promnitz kommer att tävla för Sverige och representerar Melodifestivalklubben i tävlingen OGAE Vision Song Contest som äger rum i Berlin den 16 juli som en del av Eurovision Weekend.

Sverige och Melodifestivalklubben gör en så kallad ”internal selection” och har efter styrelsebeslut bestämt att Aron Promnitz tävlar för oss i den första OGAE Vision Song Contest. Aron var intresserad att tävla redan i fjol, då tävlingen arrangerades under andra former och var mycket angelägen om att få chansen att tävla i år igen. Aron är mycket tacksam över förtroenden att han får representera Melodifestivalklubben. Låtvalet är hemligt fram tills det att Aron står på scen.

Aron Promnitz är 27 år, kommer från Uddevalla, numera bosatt i Stockholm. Kallar sig singer/songwriter och har spelat piano sedan han var två år och sjungit på scener och i olika sammanhang sedan tolv års ålder. Till hösten påbörjar han en utbildning på en singer/songwriter akademi i Stockholm. Under våren medverkade Aron i dokusåpan FC Nörd där han bl.a. presenterades som en ”musik” och ”schlagernörd”. Se hela videointervjun med Aron och presentationen från FC Nörd här nedanför.

Läs mer om Eurovision Weekend i Berlin och OGAE Vision Song Contest här: www.eurovision-weekend.de

(artikel fortsätter nedanför videoklippen)

Intervju med Aron Promnitz

Presentation av Aron Promnitz i samband med hans medverkan i FC Nörd

Melodifestivalklubbens styrelse och de tyska arrangörerna är förstås glada över att vi har en svensk representant i tävlingen. Tävlingen håller hög klass och det är alltså inte fråga om en karaoketävling. Många som ställer upp arbetar professionellt med musik på olika sätt. Det kommer att bli hård konkurrens. Det kan bl.a. nämnas att Storbritanniens representant är Karl William Lund, som tävlade i den nationella finalen i år. Beroende på hur tävlingen utvecklas kommer vi att titta på hur vi utser representant för klubben nästa år. Ambitionen är att vi ska fortsätta vara med, förutsatt att det finns intresse från medlemmarna.

Sveriges vykort är redan färdigt. (Hemligt fram tills den 16 juli). Förberedelserna för scenshowen pågår för fullt och Aron har tagit hjälp av en professionell koreograf. En video för projektionen på scen under själva framträdandet på scen tas också fram.

Eurovision Weekend i Berlin har arrangerats ett antal år nu och det har tidigare funnits en tävling i anslutning till dessa dagar – där sångkunniga fans kunde ställa upp. I år görs tävlingen om och nu är det alltså bara en representant från varje land och de utses formellt av varje lands OGAE klubb. Varje deltagande land kommer dessutom att ha en jurymedlem – svensk jurymedlem i år blir klubbens vice ordförande Alexander Borodin.

ESC weekend kommer att bevakas på plats och vi följer Arons medverkan i Berlin. Vi återkommer med information om huruvida tävlingen kommer att live-sändas online.

Kommentera