Les Gordons tävlade för P4 Örebro i Svensktoppen nästa med låten ”Need To Feel” och fick erbjudandet att vara med i Melodifestivalen 2017 redan i slutet av augusti som första artister klara. Något som inte var självklart då de inte vann tävlingen, men istället fick en guldbiljett till tävlingen av Christer Björkman.

De sa med en gång att de ville vara med. Fast de har inte förstått helt än att de ska vara med att tävla i Skellefteå. Under presskonferensen den 30e: november hade det inte riktigt sjunkit in, och de säger att det kommer först när vi börjar att torrepa veckorna innan Melodifestivalen börjar.

Låten blev skriven för att beskriva Les Gordons som grupp och band.

 ”Det är därför vi fick Jimmy till att vara med, för att skriva en låt om oss”.

Tävlingen i Skellefteå blir också en lång resa för bandet, eftersom de aldrig har varit så långt norrut i Sverige tidigare. De hoppas få lite stjärnstatus när de besöker Skellefteå som är en mindre stad. Men några av de andra som tävlar i Skellefteå har också staden mer som en hemmaplan.

De ska finslipa bidraget till ett shownummer.

”För er som undrar så kommer ni att känna igen att Jimmy (Jansson) har varit med som låtskrivare till låten”

Kommentera