För Axel Schylström blir Melodifestivalen ett äventyr eftersom det är Sveriges största musiktävling. Axel var med i Idol för ett år sedan, och trots att Idol var en viktig grej där han kom fyra så blir Melodifestivalen något större för Axel.

Axel insisterar på att vi ska vara oss själva och våga göra de konstiga grejer vi gör när ingen ser, och när du är hemma ensam och är bara konstig.

”Man ska bara vara naturlig i alla situationer, och kanske ser ni min show nästa år som något som kan vara både naturligt eller konstigt på samma tid.”

Det kan också vara en orsak till att Axel väljer att sjunga på svenska och inte engelska som så många andra gör i tävlingen.

“Det faller naturligt att sjunga på sitt eget språk nu till dags. Rösten kommer mer naturligt fram när man sjunger på svenska också.”

Inte bara är det rösten som gör det naturligt, utan också skriva låtar på samma språk.

“Nu är jag med i en låtskrivar-skola för att bli bättre med att skriva låtar, det kommer jag att fortsätta med fram tills deltävlingen börjar och blir klart efter Skellefteå.”

Efter Idol har Axel fokuserat på låtskrivar-skolan, och man har släppt en singel, efter sommaren så har fokus varit att komma med i tävlingen (Melodifestivalen) genom att skriva låtar.

“Fokus i höstas var att komma med i Melodifestivalen 2017 och jag skulle vara med oavsett vad, sedan det är en dröm eller ett äventyr för mig detta.”

 

Att skriva en text handlar mest om att skriva från sin egen erfarenhet, något som man lär sig vidare när man skriver texter ihop. Och det är naturligt att man skriver om sin erfarenhet”, säger Axel.

Att åka upp till Skellefteå blir något nytt för Axel.

“Jag älskar de norra delarna av Sverige på grund av folket och naturen”, avslutar Axel.

Kommentera