Nu startar Melodifestivalen 2017! Om några dagar kommer vi att få höra de första låtarna och se bidragen. Öppningsveckan har alltid en extra förväntan över sig. Den sätter standard för resten av festivalen. Reportergänget i Göteborg delar med sig av sina förväntningar.

Melodifestivalens öppningsvecka i Göteborg ser på papperet mycket spännande ut med veteraner, debutanter och vad som verkar en intressant mix av låtar.  Reportergänget i Göteborg: Alexander Borodin, Zara Zeidlitz och Lars Kristian Stensrud är alla mycket förväntansfulla.

Alexander Borodin säger Det är dags igen. Jag tror att Eurovision på hemmaplan i fjol gör att det känns som uppstartssträckan varit kortare i år – det känns så nyligen allt det här var sist och nu ska vi till Göteborg igen. Ifjol minns jag vår intervju med Ace Wilder och nu ska vi träffa henne igen. Jag ser verkligen mycket fram att se vad Ace har hittat på i år. Går det att överträffa förra årets scenshow? Jag är otroligt nyfiken på Charlotte Perrelis bidrag likaså. Det är alltid spännande med före detta Eurovisionvinnare – det ger extra stjärnglans. Ska bli spännande vad Boris Réne och Dinah Nah har hittat på  och så är det alltid kul med de nya namnen. Självklart blir det skrällar som vanligt. Fansen kommer inte att tycka som publiken sedan röstar. Vad mer kan jag säga. Jag tycker scenen ser läcker ut, faktiskt coolare än Eurovision scenen. Jag är inte alls neggig över programledarna som många andra verkar vara – det kan bli en bra familjeshow, sex veckor i rad nu. Så håller tummarna för att de får ett bra manus.

Zara Zeidlits säger så här om sina förväntningar: Jag har alltid många förväntningar på första deltävlingen. Förutom bidragen i sig som kommer sätta någon slags nivå och bli måttstock för kommande bidrag så undrar jag hur programledarna kommer sköta sig, hur kommer ljussättningen att bli, och på vilket sätt kommer årets scen att påverka det estetiska uttrycket för hela festivalen? Jag förväntar mig att det ska vara en snyggt producerad show på alla plan nu när man har gjort detta i så många år och med i stort sett samma team. Samt att det ska flyta på bra mellan det olika momenten även om det är den första deltävlingen för i år. Vad gäller programledarna så förväntar jag mig inte speciellt mycket mer än att David Lindgren kommer att bjuda på några underhållande mellanakter. Och för att avsluta med något positivt så har jag höga förväntningar på Dinah Nah som jag via sociala medier har sett kommer ha ett gäng av Sveriges absolut bästa kvinnliga dansare bakom sig, så där förväntar jag mig ett fantastiskt nummer med grym koreografi!

Lars Kristian Stensrud säger: När vi nu börjar Melodifestivalen 2017 så har jag en förväntan på två av artisterna som just har gått varje gång till finalen fast den ena har bara deltagit en gång tidigare och gick till andra chansen förra året. Vi pratar just precis om Ace Wilder och Boris Rene. Det är också en stor förväntan när Boris Rene nu börjar kalaset. Ace Wilder har gått vidare två gånger innan, och det är heller inte denna gång låga förväntningar till Ace heller, fast tvärt om. Det är dock mer förväntningar tills debutanten Nano som avslutar deltävlingen i och med att det har varit en stärk tradition att den som slutar deltävlingen åtminstone går till andra chansen.

När artisterna blev avslöjade så var det också en förväntan till Charlotte Perelli, men det själv faller hon bort, efter som hon vågar göra en ny väg i sin karriär, med en mer personligt låt.

Förra året tävlade Samir & Viktor och i år är det Den Du Vet och snarare de kan också skrälla och gå till andra chansen. Det är en tuff deltävling man just är i. Och är det någon dåliga bidrag så måste det nästan bli bidrag nummer två, som tyvärr Adrijana har i år. Det är två gånger i första deltävling historiskt gått bra med bidrag nummer två, och det är Swingfly i 2011 bakom Danny i Luleå, medan den andra gick till andra chansen i 2009 med Snälla, Snälla och Carolina af Ugglas.

Igen så börjar Melodifestivalen gå fört i gång, med tävlingen i Göteborg om några dagar, Jag tror att Nano kommer att klara sig bra med startnummer 7, och så klart favoriterna Ace Wilder och Boris.

Kontakta reportrarna i Göteborg

Välj ett giltigt formulär

Alla artister som går ut den första veckan i Göteborg har faktiskt redan blivit intervjuade av våra reportrar på presskonferensen tidigare i höstas, självklart kommer vi att intervjua några av dem igen. Vem vill du speciellt att vi ska intervjua i år igen? Rösta eller hör av er.

Det här är de intervjuer som publicerats tidigare:

Charlotte Perreli intervju:

Göteborg: Charlotte Perrelli – Det här är något helt annat än det jag gjort tidigare i Melodifestivalen

Dinah Nah

Göteborg: Det är dags igen för en kvinna att vinna tävlingen nu, säger Dinah.

Ace Wilder

Göteborg: Ska det bli Tredje gången gillt för Ace Wilder?

Det vet du

Göteborg: Melodifestivalen är det roligaste man kan göra som artist enligt Det Vet Du

Nano

Göteborg: Det är lite av en dröm för Nano Omar att få vara med i Melodifestivalen

Boris René

Göteborg: Boris René satsar helt på musiken

Adrijana

Göteborg: Det är en ära för Adrijana att vara med

 

Kommentera