Herbie junior på scen

En orange bil med tända lycktor rullas in på scenen innan gruppen De Vet Du börjar sitt rep. Alexander utbrister ”final!” när han får se bilen. Vi får se vad han säger efter att han fått höra och sett resten. Alexander var ju som ni kanske vet inte med på genomlyssningen igår. Zara som nollade denna i gårdagens genomlyssning har endå lite förhoppningar om att denna ska kunna lyftas lite genom ett koreografiskt mirakel. För om det är något som kan rädda denna så är det en bra koreograf med stor erfarenhet av TV-produktion och som är nytänkande. Och det har de i form av Thomas Benstem.

När de fått köra igenom sitt nummer första gången genererar det en del applåder från journalisterna och vi kan konstatera att man verkligen lyckats sätta ihop ett underhållande nummer. Dom kör fullt ut på komiken i låten och har ett filmiskt tema rakt igenom där de tar oss med på en roadtrip! Men även om numret i sig är väldigt underhållande och har många fina övergångar och bilder så var killarnas insatts inte allt för betryggande.

En av medlemmarna hamnar konstant i otakt när han ska leverera sina stycken. Vet inte om det beror dålig medhörning eller brist på sångkunskap och musikalitet. I övrigt låter rösterna lite ansträngda men de tar sig igenom låten. Killarnas insatts i det koreografiska i numret flyter inte på helt smärtfritt och det upplevs att de inte helt litar på sig själv och det gör att numret blir lite platt då det här handlar mycket om deras artisteri. Dock redan i andra genomdraget sitter allt lite bättre, de sjunger i takt och numret flyter på lite bättre.

Att försöka beskriva husdansarna Linda Hansson och Nathalie Akselsens alla outfit skulle kräva en mindre roman. De är skapta med mycket humor och lekfullhet. Färgerna går i svarta med gula detaljer och kjolarna ser ut som stora pom-poms för att sedan vara klädda i svart, vitrutoga klänningar och avslutar i en stor gul pom-pomklänning så de ser ut som stora, lurviga och glada kycklingar.

Killarna har svarta byxor och t-shirts på sig med ett gult tryck över bröstet som får tankana att tänka på ett existerande företag som går att hitta inom motorindustrin. Men här har man varit lite finurlig och bytt ut företagsnamnet till Perelli. En liten flört till det som kommer efter grabbarna? De tar på sig till andra genomdraget svart/gula hoodies med ”De Vet Du” tryck på. Nu visar dom aldrig sina t-shirts, så vi får se om det kommer visa dem i numret eller om det var bara något exklusivt för genrepet. DJ Hunk, en av medlemmarna, kör på sin egna tröjlösa stil och bjuder på bröstmuskeldans. Trevligt.

Även om vi är hyffsat överens om att detta inte är någon större musikalisk sensation så tänker vi alla tre i banorna att detta kan ta sig vidare. Våra åsikter om exakt placering går lite isär. Blir det en skräll och dessa kniper en av finalplatserna?

Kommentera