Ace Wilder är på scen

Återigen har Ace med sig dansaren och koreografen Litho Nericcio, han är mannen som Ace anlitat vid alla sina tidigare framträdanden i Melodifestivalen. Förutom Litho ser vi även Louise Nelson Indriana, Jin Zou och Martin Wallin Andersson dansa med Ace i detta fartfyllda nummer med stora kraftfulla rörelser som fångar ens intresse. Att Ace är en dansare i grunden syns tydligt i hennes scenspråk, hon har full kontroll på vad hon gör och var enda liten rörelse hon gör känns motiverad och förstärker hennes säregna uttryck. I år har hon lämnat all krånglig rekvisita hemma och sattsar för ett starkt dansnummer precis som första gången vi såg henne i Melodifestivalen.

Koreografin är som sagt mycket stark och Zaras favorit bland Aces alla Melodifestivalkoreografier. Det är mycket groovesbaserad och man kan både se hip hop afrikanska inslag i den. Dansarna är väldigt synkroniserade men är lite platta i uttrycket. Det kanske kommer när vi närmar oss show dags. Här kan man kanske se att det är i Melodifestivalsammanhang lite mer oerfarna dansare.

Ett litet minus är att precis som För Boris René så riskerar att i bild bli lite platt. Även om det händer saker så använder man återigen inte kameravinkar eller scenen på maximalt sätt.  Ljussättningen är färglad med härliga färger som rosa, blått, grönt och lila. Det ger ett sommrigt uttryck utan att bli för mycket barnkalas.

Dansarna är klädda i pastelliga lilla eller rosa mjukisbyxor och sweaters med en liten gittrig detalj vid vänstra axeln. Ace kommer ha matchande outfit men hennes tröja har en ljus mintaktig färg som är en cropped modell. Glittret på hennes tröja är aningen större.

Vi reportrar är överens om att denna kanske är det bidrag som de andra ska passa sig för. Även om vi har våra personliga favoriter i något annat bidrag så anser vi alla tre att denna är mycket stark och vi är positiva. Den borde gå vidare.

 

 

Kommentera