Dinah Nah på scen

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Kan bara konstatera att dansarnas klänningar är alldeles för korta och att det kommer vara vad alla pratar om när detta bidrag näms från och med nu. Till och med en konståkare har längre kjol. Och klänningarna som dansarna har är klarblåa glittriga och korsettprydda och dom ser ut att ha lånat pastellblåa perukar av Dolly Style. Skorna är silvriga och struppbyxorna är kristallglittrande som om det inte redan fanns tillräckligt av det i detta bidrag! Dansarna här består av husdansare Nathalie Akselsen tillsammans med Celia Caap, Marlene Lindahl, Kim Pastor, Emelie Cederskär och Pauline Eddeborn.

Dinah Nah har precis som dansarna glittriga ben och skor. Hon testar två olika par skor under repet, ett par hudfärgade med glitter och ett par svarta glittriga boots, Vi får se vilka hon väljer. Hennes dräkt är sydd i samma tyg som dansarnas kläder men påminner lite mer om en cirkusdirektörs kavaj med alla dess detaljer och den är dessutom fjäderprydd.

Det är så mycket att ta in av denna blåa glitterkavalkad och korta tygstycken att man nästan missar att se vilket koreografiskt genomarbetat bidrag detta egentligen är. Det finns en hel del snygga formationer och man utnyttjar hela scenytan i numret. Koreografin är mycket stark, synkad och genomarbetad så där ska man skicka en elog till teamet bakom Celia Caap, Lotta Furebäck och Mari Ryberger som står för koreografin.

Vi alla tre misstänker att detta kan bli en flopp. Har hon lite flyt och att det går ut i rutan så kan hon möjligtvis lyckas med ta en plats i andra chansen, men vi är ytterst tveksamma till det.

Rappen är en liten delare bland oss reportrar. Lars-Kristian tycker om den medans Alexander och Zara har svårt för att gilla den.

 

Kommentera