Reportrarna i Göteborg, tillika experterna denna omgång, är helt säkra på att Nano går till final. Vi tror sammantaget också att även Ace tar sig tillfinal men det blir en mycket jämn kamp med Boris som har stor chans att gå om Ace. Alexander, Zara och Lars-Kristan är ganska överens denna vecka.

Då har det blivit dags för oss reportrar i Göteborg att säga hur vi tror att resultatet kommer se ut imorgon. Vi har under dessa dagar fått se artisterna genomföra sina genrep och vi har hört låtarna så många gånger att dom är så gott som memorerade. Att försöka koppla bort sina personliga förhoppningar kan ibland vara svårt när man ska göra någon slags kvalificerad analys, men där har vi bland annat den publikundersökning som vi genomförde tidigare idag till stor hjälp för att försöka känna av åt vilket håll vinden blåser.

Så här tror vi att resultatet blir i deltävling 1:

Till final: Nano – Hold On

Låten och numret är så pass starkt – han kommer att ta en solklar finalplats. Men Nanos problem är att han har en väldigt tråkig utstrålning och det är det som kommer hindra honom från att ta hem hela tävlingen i slutändan.

Till final: Ace Wilder – Wild Child

Här var vi två mot en. Alexander tror att Boris kommer gå till final. Här talar publikundersökningen för Boris som fick 4 röster mer än Ace och tog den andra finalplatsen.

Till Andra chansen: Boris René – Her Kiss

Som sagt, Alexander tror att hon går till final. Vi är alla tre överens om att det kommer bli en tuff duell mellan Boris och Ace. Genrepspubliken ville ha honom i final.

Till Andra chansen: De Vet Du – Road Trip

Här är vi helt överens. Även om det är en svag låt så är det ett så pass smart nummer som i kombination med låten är helt omöjlig att glömma bort och man blir underhållen. Det genererar röster.

 

5: Dinah Nah – One More Night

Det här är fältets mest schlageraktiga låt med allt glitter vilket gör att man kommer ihåg den. Men är överlag ett ganska svagt bidrag, som om det inte hade varit för det rosa håret och allt glitter nog hade fallit i folks glömska.

6: Charlotte Perrelli – Mitt Liv

Vi hade en liten diskussion om huruvida Charlotte tar jumboplaceringen eller inte, men vi bedömer att hon i kampen mot Adrijana vinner på att hon har en etablerad fanbase som kommer att rösta på henne oavsett vad hon ställer upp med.

7: Adrijana – Amare 

Alexander tycker att låten är ganska tråkig, men Zara tycker att det är en av hennes största favoriter denna vecka. Den faller på att det är en okänd artist tillsammans med en ganska platt scenshow. Adrijana har utstrålning, men med den konstant röda scenen med två svartklädda ballerinor lyfter det inte.

Kommentera