Etzia är först ut idag. Vi har inte fått en förklaring för avvikelsen från startordningen.

Iklädd en tajtskuren silver-vit helkroppsfodral och vita boots börjar Etzia på andra delen av en scen som har fyra olika nivåer. Bakom, på huvuddelen av scenen, kör fyra dansare rullskridskor.

Det här är en glad upptempo låt och intrycket från gårdagens genomlyssningen består. Däremot så skiljer sig ”Up” från Kizunguzungu i färgsättning. Förra årets afroinspirerade starka färger har ersatts med mjuka pastelltoner, mest  ljusgrön och rosa, i de vinklade panelerna  som utgör kuliss. En fin effekt är det rosa solrosmönstret i golvet. De nedtonade färgerna går igen i dansarnas lediga klädsel, en passning till 80-talet.

”We’re going up up up (till the sun goes down)” sjunger Etzia, men referenser till Euphoria är bara ett sammanträffande. Det gungar om Etzias dans. Skön enkel sensuell koreografi. Hon ansluter sig till dansarna men efter tonartshöjningen tar sig allra längst fram till den lägsta, smalaste scenspetsen.

Man har kört lite olika avslutningar på numret. Vi får kolla imorgon om en eller ett par dansare följer efter henne, eller ingen alls.

Text : Peter Baston

Foto: Jimmy Wallin Nyberg

Kommentera