Publikundersökningen bekräftar de känslorna som har vuxit fram sedan onsdagen, att racet står mellan Mariette, Benjamin och Lisa. Vi är överens om vilket bidrag som kommer sist. Frågorna att lösa är då vilken av de tre hetaste kandidaterna får nöja sig med en resa till Linköping, och vilka som är kvar åtminstone efter kvällens första gallring.

Till final:

Mariette – A million years

Vi tror att Mariette upprepar sin succé från samma deltävling 2015. Enda tveksamheten är är om TV-tittarna uppskattar det snygga och krävande dansnumret. Men Mariette känns som säkerheten personifierad oavsett.

Benjamin Ingrosso- Good Lovin’

Detta tips känns också gjutet. Fin röst, referenser till flera musikstilar, snygg dans. Benjamin må ha fjärilar i magen, men det vore en skräll om inte han klarar en plats i finalen redan ikväll.

Till Andra Chansen

Vi tror att det blir två kaxiga framträdande som delar tredje platsen.

Lisa Ajax- I don’t give a

Veckans snackis har varit det inte riktigt rumsrena språkbruket. Ska den dela Sverige i två läger ikväll? Håller föräldrarna för sina barns öron eller struntar man i det? En i övrigt bra låt och snygg bildproduktion som verkligen promotar Lisa. Kan f— ordet stjälpa henne, eller skulle hon ändå haft svårt att få en direktbiljett till Friends?

Dismissed – Hearts Align

Det andra bidraget som sticker ut gillar vi skarpt. Vi höjer en varningsfinger för rockbandet som vi ger t o m skrällchans. Vi gillade låten direkt vid första lyssningen i onsdags, och vi älskar det kaxiga scenframträndet. Det har gått fem år sedan en rocklåt gick direkt till final, så det är på tiden!

Utslagna:

Vem tar den förargliga 5e platsen? Vi menar att det står mellan Roger och Etzia och här har vi svårast att komma överens. Även om publiken valde en gammal favorit, ger vi till slut Etzia fördelen. Hennes reggae på rullskridskor har vi visserligen svårt att ta till oss, men den känns ändå fräschare än Pontares inkörda etnohyllning.

5:a Etzia – Up.

6:a Roger Pontare – Himmel och Hav

7:a Allyawan – Var haru vart?

Peter Baston, Jimmy Wallin Nyberg, Zara Zeidlitz

 

 

 

 

Kommentera