Startfältet har bredd, på gränsen mot att det spretar. Det är mestadels ett modernt sound, men som ändå vinkar åt historien. Det här är en deltävling där det mesta kan hända – här handlar allt om show, hur mycket man får med publiken och vilket ös det blir i sofforna där hemma.

 

Robin Bengtsson – I can’t go on

Peter tycker att låten har tydliga funk-vibbar. Låten ger Robin en chans att visa hela sitt register. Modern poplåt men inga eurovibbar. Det behövs en speciell scenshow för att lyckas – det återstår att se. Som enda artist fick Robin tillgång till scenen redan på onsdagen för att testa ett avancerat nummer. MEN förra veckans svordom är med igen – F… också! Peter är konsekvent och i likhet med Lisas 0-poängare får Robin likaså.
0 poäng.

Lars-Kristian är enig att det är härliga funk-vibbar. Refrängen är catchy och det behövs inte en scenshow för att lyfta låten. Robins röst räcker gott. En av de bättre låtarna i år, men Benjamin är snäppet bättre ändå. L-K är också konsekvent och ger den här låten fem poäng.
5 poäng.

Giovanni tycker att låten har ett härligt beat som börjar lågt och påminner om hans tidigare låtinsats i Melodifestivalen. Till en sådan här låt förväntar man sig en kraftigare scenshow än hans tidigare insats, men det känns tydligt att den här låten tillhör Robin. En okej låt.
3 poäng.

 

Krista Sigfrids – Snurra min jord

Peter noterar att det är samma team som skrivit den här låten som skrivit Faller och tyvärr är det risk att låten faller längre än förra årets placering. Men låten växer ju mer man hör den. Kristas röst låter mycket yngre än sina 34 år som hon är.
2 poäng.

Lars-Kristian tycker att Kristas låt in inte är som den tidigare, fast den är bättre melodiskt. Nej du Krista – du snurrar inte min jord trots att låten är catchy – ju fler gånger man lyssnar på den. L-K säger att han kommer lyssna på låten på Spotify redan på lördag – för det är ju ändå Krista.
3 poäng.

Giovanni tycker att låten känns lite schlager 2.0. Den är inte riktigt en poplåt och inte heller en ballad, utan den befinner sig lite i mellanläget mellan de två genrers. Låten växer definitivt vid en andra lyssning, men det får hon dessvärre inte innan folket lägger sin röst. Kan showen täcka upp, så att hon inte faller?
3 poäng.

 

Anton Hagman – Kiss you goodbye

Peter tycker att låten ger en nittiotalskänsla. ”Teenieboppers” lägger sina röster på det här bidraget MEN är hans fanbase tillräckligt stor för att ge honom en chans? Visst är det något danskt över detta bidrag och i så fall, har den hamnat i fel tävling?
1 poäng

Lars-Kristian tycker det här är en låt som skulle varit med i Danska Melodi Grand Prix istället för Melodifestivalen, för det hörs tydligt att det är danska låtskrivare. Bland annat Tim Schou som var med 2011 för Danmark. Man hör tydligt att det är en catchy radiolåt. Men du Anton kunde fått bättre låtskrivare än de här – för du har en röst som förtjänar en bättre låt.
4 poäng.

Giovanni tycker att detta är en låt som dessvärre snabbt kommer glömmas bort. Känns som att man hört låten många gånger tidigare. Modern poplåt – inget mer.
2 poäng.

 

Jasmine Kara – Gravity

Peter: En avancerad låt med flera tempobyten. Det var komp med trummor, ekoljud och el-instrumentala ljud. Låten bygger upp gradvis och kommer inte med en hook som sätter sig. Vilken röstresurs denna härliga tjej besitter, en bra scenshow och hon är med i racet!
3 poäng (en stark sådan)

Lars-Kristian: Du är en korsning mellan Sanna Nielssen och Loreen. Men vilken genre hör låten egentligen till? är det electronica, är det ballad eller är det en annan korsning? Dock är det en låt man kommer ihåg. Låten är tillräckligt bra, så jag håller kvar min poäng till fyra.
4 poäng

Giovanni: Jasmine följer i loreen-stil med sin låt. Däremot bygger den upp till att bli betydligt mer upptempo för att sedan ha ett drop innan nästa vers. Tung bas stärker upp låten. Det här är en riktig danslåt som går perfekt på dansgolven.
4 poäng

 

Owe Törnqvist – Boogie Man Blues

Peter: Pressrummet diggade detta. Klassisk 50-talsrock med en klar vink åt Bill Haley. Klart trallvänligast i veckans startfält. Vi undrar hur han orkar med tempot. Han hinner med en och en halv tonartshöjning till trots.
5 poäng

Lars-Kristian: Nu blir det en svängom på äldreboendet. Barnen kommer absolut att gilla det här. Lever Elvis? Kanske efter programmet. En ganska tidlös musik som fångar uppmärksamheten, en ny Playtones från Linköping 2011 som också var med i tredje deltävlingen.
4 poäng.

Giovanni: Det finns ett tydligt orosmoln kring hur han ska orka med detta tralliga tempo som han kör med. Låten är en uppföljare till varmkorv boogie och innehåller delar av låten både textmässigt och melodimessigt. Det här kommer gå hem i stugorna. Munspel, bas, helsvenskt och jäkligt tralligt.
5 poäng.

 

Bella och Filippa – Crucified

Peter: Från äldst till yngst (Bella har inte fyllt 17 ännu). Tycker synd om vem som, som sjunger efter Owe. Bra harmonier, snyggt sound med en touch av gospel. Udda text, man blir döpt och korsfäst i samma stund. De två gitarrspelande tjejerna har jämförts med First Aid Kit och Timotej – framtiden ser ljus ut.
3 poäng.

Lars-Kristian: HELOOO Nashville och USA. Jag önskar denna religiösa hyllningen till country välkommen till Sverige från USA. Vi är verkligen i Växjö.
3 poäng

Giovanni: Det här osar First Aid Kit lång väg. Country och pop vävs ihop med tydlig gitarr i bakgrunden, jag får känslan av stora hattar, fransar, boots och lägereldar. Väldigt First Aid Kit som sagt – jag gillar inte när man plagierar andras sound.
1 poäng

 

FO&O, Felix, Oscar & Omar – Gotta Thing About You

Peter: Utan Youtube och succén som förband till Bieber hade jag inte gett en decimerad conspiracy en chans med detta intetsägande bidrag. Svårt att säga vilken av kvällens pojkpoplåtar som har bäst kvalitet, för det finns ingen som sticker ut vid första genomlyssningen.
2 poäng

Lars-Kristian: L-K drömmer sig tillbaka till början av 90-talet och boybandsens storhetstid. Men där faller också liknelsen. Endaste fördelen bandet har är att de är sist i deltävlingen. Ingen nämnd, ingen glömd.
2 poäng

Giovanni: FO&O håller förvånansvärt lågt tempo för att vara dem. Smäktande, djupa blickar i kameran och många skrikande tjejer väntas. Det här är klassisk boyband-musik. Däremot kommer de att gå direkt till final på grund av deras fanbase.
2 poäng.

Kommentera