Först ut i dag: Anton Hagman repar för första gången i Melodifestivalen for publik.

Nu har vi intagit våra platser inne i arenan. Det verkar som man vill verkligen hålla sig till schemat idag. Pressrummet öppnades tidigt, och även arenan. Precis som förra veckan är det bidrag #3 som går ut först.

Anton står ensam på scen med gitarr och mikrofonstativ. Den strummande baskomp är medryckande, och redan nu får jag en annan känsla för låten än när vi hörde den första gången onsdag kväll.  Bilder på Anton projiceras på den diamantformade skärmen i scenfonden. Strålkastarna växlar i en behaglig blandning av röd, vit och grön.

Körande Lars Säfslund syns inte, och det finns inte heller någon dans i detta nummer. Så allt handlar om hur Anton presenteras i bild. Det är många korta shots från olika vinklar, blandade med mer svepande kamerarörelser. Hur numret uppfattas kan bero på vad det finns för scenshow i föregående och efterföljande bidragen.

För dagen är Anton klädd i svart t-tröja och matchande jeans. Kan mycket väl tänka att olika scenkläder prövas innan vi är klara imorgon. Han har varit förkyld men det finns inget tecken till ansträngning i de högra tonerna.

 

Kommentera