Under varje melloturné kommer det en skrällarnas omgång som kastar omkull förhandstipsen. Vi har kommit tilI den punkten i Växjö, anser våra utsända. 

Det känns dock ganska säkert efter fredagens publikgenrep att Robin Bengtsson har bäst chans att gå vidare och att Krista får svårt att hänga sig kvar. Men de andra fem låtarna har alla en bra chans att avancera på ett eller annat sätt.

Högst Eurovisionfaktor har Jasmine KaraGravity. Klar topp 5 chans i Kiev om bara svenska folket lyfter blicken!! Tyvärr brukar vi inte skicka sådana bidrag till ESC. Vi hoppas att denna kvalar in till Friends om tre veckor – för där tror vi på många röster från den internationella  juryn.

I vägen för Gravity står ett gäng tonåringar: storfavoriterna FO&O, charmige Anton Hagman och de sköna harmonier som Bella & Filippa står för. Pojkbandet har haft lägst odds sedan deras deltagandet tillkännagavs, men Anton och tjejduon har klar skrällchans. Även jokern i spelet Owe Thörnqvist kan visa sig vara ett äss. Han går säkert hem i stugorna precis som Hasse Andersson gjorde 2015.

I brist på en internationell jury tillsatt av SVT är det en äkta norrman, en britt och en svensk med italiensk härkomst som står till er tjänst. Vi är inte eniga om utgången. Men här följer genomsnittet av våra olika gissningar.

Till final: Robin Bengtsson och FO&O.

Till andra chansen: Jasmine och Owe.

5:a Anton

6:a Bella & Filippa

7:a Krista

Kommentarer:

  •   Ingen av oss ångrar det låga betyget vi satte på låt #7 i onsdags.
  •   Tjejer i rött misslyckas ofta! Loreen 2011, Janet Léon, Molly Pettersson Hammar är bra exempel. Kan detta spöke fälla Jasmine?

Nu finns chans för den modige att satsa efter övertygelse och skaffa sig ett försprång i Gissa resultat tävlingen!

Kommentera