Vi fortsätter rapporteringen från pressrummet efter att scenpersonalen fått fikapaus.

 

Axel Schylström med dansare gjorde ett bra intryck redan på arenan och det låter i pressrummet som att de flesta är överens om att han går bra igenom rutan. Alla gungar med och verkar tycka att det svänger bra. Undertecknad tycker dock att det zoomas lite för mycket ut och in. Det är inte arenapubliken som är intressant för tv-tittarna.

Sara Varga är klädd i något som ser ut som en brudklänning. Juha Mulari har i kontrast till det jeans till skjorta och väst. Det går att spekulera om att det är för att matcha låtens budskap, att ingen ska få ändra på den andre. Skuggan av en kameraman med kamera syns tydligt mot den vita klänningen i början av bidraget. Live låter Juha mer Lars Winnerbäck än Rickard Wolf, så vem vet – Svenska folket kanske gillar det trots att de ser något uttråkade ut. Eller tycker vi det för att låten är så seg?

Även under Loreens bidrag får vi i flera sekunder se ryggen på en kameraman. Eftersom hon innan bidraget förklarar låten lite kan ingen missa det politiska budskapet. Hon tar verkligen i från tårna och det är svårt att vara oberörd efteråt. Det är verkligen en häftig show. Väldigt mycket symbolik med bland annat marscherande med ljusa enfärgade flaggor som vajar i vinden! Hon är i en klass för sig! Vi säger det igen – ett konstverk!

Kommentera