Melodifestivalklubben träffade Loreen i samband med hennes återkomst till Melodifestivalen. Hon är mottagare av klubbens Vinnarpris för sin vinst i Baku 2012. Här delar vi ut det och vi genomför i samband med detta en längre intervju. 

Intervjun med Loreen genomfördes några dagar innan hon på nytt deltar i Melodifestivalen, deltävlingen i Skellefteå 2017. Bidraget Statements är ett expressivt uttryck och att betrakta som ett multikonstverk som inte bara utnyttjar musik, utan även ljud i allmänhet, den moderna dansen och visuella utryck som alla hör ihop i en helhet. Vi pratar om bakgrunden till att hon trots allt beslutade sig att vara med i Melodifestivalen igen, trots att hon tidigare sagt att hon inte hade tänkt att vara med igen.

Eftersom vi uppmärksammar Loreens vinst i Eurovision 2012 vill vi också återvända till det ögonblicket i karriären. Vad mer har påverkat och inspirerat henne? Vad hände efter vinsten – hon for på turné men vad hände egentligen med musiken? Vi får svar på det här. Vad inspirerar artisten och människan Loreen?

Det blev en intressant och annorlunda intervju med Loreen som är absolut sevärd.

Intervju: Alexander Borodin
Kamera. Ellinor Jakobsson, Lars Kristian Stensrud.

 

Prisutdelning Melodifestivalklubbens Vinnarpris till Loreen

Prisutdelning Melodifestivalklubbens Vinnarpris till Loreen. Alexander Borodin, Loreen, Ellinor Jakobsson, Lars Kristian Stensrud.

Kommentera