Linköping Melodifestivalen 2017

Andra Chansen – så har vi då hamnat här igen med en uppsättning dueller som känns föga spännande. Men i den här tävlingen kan ju vad som helst hända. Det är roligt att vara på plats i Linköping och följa ”dramatiken” på plats. Kommer artisterna att ändra kläder eller någon kameravinkel – spänningen är olidlig och händer något kommer vi blogga om det!

Det är med vemod vi inser att årets festivalturné börjar närma sig sitt slut.

Kanske det är för att undertecknad aldrig varit ett fan av Andra chansen som det känns så trögt att skriva den här obligatoriska inför-artikeln. Det var rätt många år sedan jag bevakade en Andra chansen på plats, jag minns inte ens när det var sist. Jag tycker inte att veckan brukar vara något spännande och i år känns det rätt förutsägbart.

Men nu ska inte jag sitta här och ha dåligt morgonhumör. Lite spänning är det trots allt den här veckan. Kommer Loreen att klara att gå till final? Anton Hagman har farligt många lyssningar på Spotify. Kommer Det Vet Du klara att slå FO&O i kanske den riktigt stora rysarduellen i år. Det här är ju ändå tävlingen där vad som helst kan hända. Kanske har någon ändå ändrat i sitt nummer – typ gör en variant på Owes ”gå direkt till finalen trick” – gör nåt oväntat och slänger eller lägger en pizza på scen!? En stor pruttballongbrakfis? Ja varför inte? I kampen om hjärtröster är alla medel tillåtna särskilt för att få den här veckan att bli lite mer oförutsägbar.

Det roliga med Andra chansen den här veckan är annars att vi får träffa Loreen igen tycker jag. Det ska bli kul att träffa de andra artisterna igen och fråga om det hänt något nytt sen sist.

Den här veckan gör Jenny Wallhoff och Lisa Berglund Gustavsson (Lisa i Linköping) comeback som reportrar för Melodifestivaklubben. Det är jättekul!

Så här säger Lisa om sitt uppdrag:

”Jag är så taggad för det här. Är ju tre år sedan jag var reporter senast (också i Linköping). Då hade jag den absolut bästa veckan i mitt liv, Sanna deltog ju här och jag älskade låten, gav den fem stjärnor och fick kommentarer av Fredrik Kempe… Vi skrev, intervjuade och fotograferade som aldrig förr! Mycket har ju hänt på tre år – det ska bli kul att få se utvecklingen! Då intervjuade jag Martin Stenmarck och skrev sedan ner hela intervjun på kvällen… nu finns det ju tillgång till video, så mycket kommer nog spelas in! Det ska bli en underbar vecka och jag är säker på att Linköping kommer ha många roliga arrangemang här under veckan! Vi ska göra allt för att hålla er uppdaterade om det mesta! Jag tycker att det är en spännande Andra Chansen, även om många av mina favoriter  i år redan gått direkt till final”, tycker Lisa.

Vi är helt enkelt ett härligt häng och vi  fixa roliga saker ni ska få ta del av de här dagarna! Så missa absolut inte att följa oss under veckan på bloggen, Instagram, Youtube och hemsidan. Linköping nu kör vi! 

 

 

Kommentera