Reportrarna är på plats i Linköping. Saab-arena och följer genrepet. Kommer Loreen ändra på sitt nummer eller behåller hon samma upplägg? Vad händer i mellanakterna. Blir det festivalparodi eller inte? Vad händer mer? Vi uppdaterar detta blogginlägg löpande och berättar om hur Andra chansen blir imorgon! Efteråt kommer klubbens publikundersökning. 

Just nu spelas 19.30 puffen in! Nu kör vi!!

Delar av öppningsnummret imorgon kommer att vara bandat i förväg – och det spelas in nu! Det är en danssekvens där Clara Henry ska synas samtidigt. Der är svårt att få en uppfattning om hur detta kommer att bli imorgon.

  

Den pampiga inledningsshowen heter ”I kväll är det Duell”.  Här får David Lindgren visa sina talanger igen tillsammans med dansarna – även Clara Henry och Hasse är med förstås.

 

Så då kan vi köra på när det där är över och inledningssnacket avklarat: Duell 1 Fo&O vs. De Vet Du. FO&O har ju gjort om lite i sitt nummer. Hissen är borta men mer pyro och eldpuffar istället. De Vet Du hade väl lite mer pys i bilen än förut men något annat märktes inte av. Det rulla på säkert. De Vet Du får märkbart mer jubel i arenan.

Röstningen för duell 1 är snabbt över och man går direkt på duell 2 – alltså inte någon presentation av resultatet nu, som det varit ibland förut. Men däremot slängs en sketch in med Zayo, kemtvätt och skrädderiet i Tensta.Den här gången är både Christer Björkman och Jan Guillio med.  Nu kör vi på duell 2: Axel Schylström vs. Lisa Ajax.

Axel har slängt in en massa eldpuffar sedan veckan innan. Det blir explosivt. Lisa Ajax – jag tror att hon har en ny vinkel på ett av bakgrundsklippen som rullar på henne själv under framträdandet.  Det är Axel som får mest applåder och folk klappar med i låten här i SAAB-arena.

 

Nu ska David få sjunga igen. Ett litet skojigt nummer om honom själv som bygger på den kritik som varit i medier om deras programledarinsatser under festivalen. Han sjunger några av de kommentarer som varit mot programledarna i sociala medier. Men även lite positiva kommentarer hinns med i detta medley #davidlingrenforpresident

Efter den oförglömliga insatsen går vi direkt på duell nummer tre. Boris René vs. Dismissed. Vare sig Boris René eller Dismissed har valt att göra några större ändringar i sina nummer. Det ser ut som om dansarna i Boris nummer har lånat FO&Os jackor…

 

Direkt efter detta är det ett kort inslag med Clara Henrys blogg fast den här gången har hon råkat låna ut bloggen till Hasse och det blev inte lyckat.

Vi går vidare direkt på den sista duellen mellan Anton Hagman vs. Loreen. Vi är spända av förväntan! Antons nummer ser likadant ut som vanligt. Loreen är sist ut och jag tror att det tillkommit lite fler kamerabyten mot slutet av bidraget jämfört med föregående vecka – men är inte riktigt 100% säker på detta just nu. Man blir omtumlad varje gång man ser det här bidraget. Man ryser. Det ska bli spännande att se vad publikundersökningen kommer att ge ikväll.

 

 

Det är ett rappt tempo i den här sändningen! Vi får nu se en genomgång av de bidragen i som är final. Först en vanlig genomgång på video. Men sen, ja just det nu är det dags för Daniel Norberg. Det är alltså inte en parodi av låtarna i Andra Chansen utan de är redan de låtar som redan är i final som körs.

Det blir ett oförglömligt nummer – kanske det bästa på hela festivalen hitills i år! KUL!!!! ROLIGT!!!

Nu ska Christer Björkman och norske Per Sundnes, som varit programledare i MGP presentera vilka låtar som går till final och startordningen.Det är en mycket märklig konversation. Frågan är hur mycket av det här som kommer att vara så här imorgon.

Innan resultaten presenteras så blir det ytterligare ett dansnummer och sång av Linda Pira och Dani M som sjunger om att alla är värda en andra chans.

 

 

Kommentera