Vi har ett startfält där artisterna tävlar med varandra i antalet followers och likes på sociala medier. Det är tidens tecken att de flesta är YouTube fenomen och duktiga på att hantera sina fans på sociala medier. Det kan komma att avgöra mer än kvalitén på låtarna och framförandena i Linköping.

Veckans reportergäng; Alexander Borodin, Jenny Wallhoff och Lisa Berglund Gustavsson, har spekulerat, räknat, kalkylerat och varit sömnlösa i våra funderingar i hur egentligen det ska gå i Andra Chansen 2017. Det kommer att bli väldigt små marginaler som avgör vissa av duellerna. Det kan faktiskt bli rätt så spännande. SVT har skruvat upp tempot på showen och ett roligt pausnummer signerat Daniel Norberg kan göra det här till riktig smaskig familjeunderhållning. Så hur tror vi att det kommer att gå?

Här är vår tippning redovisat duell för duell.

  1. The FO&O mot De Vet Du

Kändes en jämn duell. Men killarna i the FO&O, även om charmiga och pojkbandsproffs framstår ändå som lite tama jämfört de coola grabbarna i De Vet Du som med sin scenshow kör gasen i botten ända till Friends arena. Om detta är vi nu efter en initial tveksamhet säkra på. Publikundersökningen ger oss ytterligare stöd för vår tes.

Segrare i duell ett är De Vet Du – Roadtrip

 

  1. Axel Schylström mot Lisa Ajax

Den här duellen känns svårast den här veckan. Det är nog ännu jobbigare för artisterna att hamna i en sådan här mardrömsduell. Lisa Ajax har en stark fanbas men Axel har snabbt fått stöd efter sin festivaldebut i förra veckan. Både Alexander och Jenny tycker att Axels låt och framträdande är bättre än Lisa. Vi känner inget heller för Lisas låt. Men klubbens Lisa håller inte med.

Men vi alla lutar åt att det är Lisa Ajax som tar sig till final.

Segrare i duell två är Lisa Ajax – I don’t Give A

 

  1. Boris René mot Dismissed 

Boris har en jäkla energi och får igång publiken i arenan. Han känns populär. Men samtidigt är det inget nytt jämfört med i fjol. Det är knepigt att avgöra det här. Dismissed fick mycket jubel i slutet av sitt framförande. Det är nygammalt – The Ark 2,0. Vi resonerar och utvärderar alternativen och landar i att ja, svenska folket älskar Boris René men vill ha nåt nytt, kaxigt med attityd i finalen. Det blir en knapp seger för Dismissed i Linköping.

Segrare i duell tre är Dismissed – Hearts Align

 

  1. Anton Hagman mot Loreen

Anton har en radiovänlig låt och så är han ju charmig och söt. Kommer att sätta många hjärtan i brand. Men hur mycket man än kan hoppas på sina följare i sociala medier så går det att inte att stoppa ”The Queen of Eurovision”. Eventuella tveksamheter försvann efter publikundersökningen. Vad man än tycker om låten och framförandet så kan åtminstone alla Loreen-fans andas ut. Men det gäller ju förstås att de inte bara trycker på gilla-knappen på Facebook utan även gör sitt hjärtas röst hörd.

Segrare i duell fyra är Loreen – Statements

 

Kommentera