Då är det dags för en summering av 5 veckors intensivt tävlande. En jobbig men härlig tid har nått sitt slut. Det är med lite sorg inombords att  det nu är över. Tiden går fort när man har roligt. För Marie var det första gången att vara med som reporter: ”jobbigt men jättekul, en erfarenhet för livet”. Jag har haft fantastiska och roliga medarbetare Jimmy och Giovanni.

Först ut var Göteborg där rutinerade Ace Wilder gick vidare till final vilket kanske inte var så förvånande. Att Nano oväntat dök på Västkusten var extra roligt. En nykomling med bra röst och fantastiskt bra låt.

Sen begav vi oss söder ut mot Malmö och dem skånska slätterna. Hasses hemmaplan. Mariette  var den som lyste starkast här, (eller vitt kanske inte är den starkaste färgen precis.) Att Benjamin gick vidare kanske inte var så solklart från början. Han blev verkligen glad när han fick höra resultatet.

Efter Malmö begav vi oss till dem småländska skogarnas huvudstad Växjö. Här gick Robin Bengtsson som tur var vidare, vad hade finalen varit utan honom? Men en riktig skräll var väl att självaste korvgubben Owe Thörnqvist gick vidare. Fast när man tänker efter så är det väl inte så ovanlig att en old-man också måste vara med i leken och leka. Inte alltid så nödvändigt men det är bara att gilla läget ibland.

Sen styr vi cirkusen upp mot självaste Botnia occidentalis, Västerbotten och Skellefteå. Här har vi nu landat på David Lindgrens hemmaplan. Här hade vi kanske Melodifestivalens starkaste startfält med Wiktoria, Jon Henrik Fjällgren feat Aninia och självaste Loreen som tyvärr inte tog sig vidare direkt till final.

Linköping står sen värd för andra chansen. Här var Loreen självskriven som vinnare för att gå till final men då kommer Anton Hagman från ingenstans och ta hennes plats. Vad hände? Riktigt, riktig  tråkigt tyckte vi alla tre reportrar. Tänk att fått sen henne uppträda här på Friends Arena inför 27 500 personer. Det hade varit mäktigt. I stället blev det pojkbandet FO&O och Anton då som gick vidare. Artister som man snart har glömt bort.

Till slut den stora finalen som var på Friends Arena i Solna och resans höjdpunkt. Det var ett stark startfält där det stod mellan Wiktoria, Robin och Nano. Den som till slut tog hem segern var Robin Bengtsson. En fantastiskt spännande final in i det sista. Robin är en helt klar värdig vinnare och vi önskar honom Lycka Till i Kiev i Ukraina.

Det som också är riktigt kul är att vi har haft över 44 000 klick på Lisa Ajax och Benjamin Ingrossos duell på You Tube. Totalt på kanalen har vi haft 92 000 klick under Melodifestivalturnén. Nästan 5 000 timmar videos har spelats upp. Vilket är helt fantastiska siffror.

Nu tackar dessa reportrar för sig och vi ser fram emot att följa ESC från andra perspektiv.

 

Kommentera