Första hela repet är nu avklarat av den första semifinalen, med blandad kompott, både gällande framträdanden och andra inslag. Vi har även sett kvällens jury-genrep och har synpunkter och heta tips. 

Helhetsintrycket är att favoriterna håller, så vi får nog inte se några skrällar på den fronten. En av de tidigare favoriterna som har sjunkit i tipsen, Belgien, gjorde ett förhållandevis bra rep. Det kanske ordnar sig trots allt för Blanche.

Azerbadjan och Armenien övertygar liksom Portugal, det är svårt att inte bli berörd – på något sätt, även om man inte gillar låten. Robin var stabil och gjorde det mycket bra som vi skrev tidigare, men vi här i presscentret är rörande överens. Italien, som uppträder med sitt bidrag i den första semifinalen är kanonbra, vi har svårt att se hur någon annan skulle kunna komma i närheten. Det är en låt som bara flyter på, allt känns så naturligt och rätt.

Kolla in våra kommentarer på You Tube.

Vi känner oss säkra på Sverige, Australien, Finland, Azerbaijan, Portugal, Grekland och Belgien.

Vi chansar sedan på Montenegro och Island.  Vi tänkte först Island, men efter kvällens genrep inför publik och efter att vi spelade in våra tips känner vi oss nu säkra på att Moldavien kommer att ta en finalplats, de får verkligen med sig publiken och deras upptempo låt behövs i det här startfältet. Så det vi är osäkra på är om det blir Island eller Montenegro som tar den sista finalplatsen. Vi väljer då Island för att det är ett nordiskt land.

Men nej, inledningen förstår vi oss inte på och ett mer ointressant entré på scenen av programledarna får man leta efter. Men däremot lyfter sändningen och tills den riktiga sändningen har man hunnit slipa till programmet ytterligare. Jamala gör två fantastiska uppträdanden – bl.a. en ny version av fjolårets vinnarlåt ”1944”. Verka Serduchka står för det komiska inslaget under kvällen och lär återkomma i de andra finalerna.

Humorn är mer kontinental – programledarna gör ett bra jobb och de har hjälp av begåvade brittiska manuskrivare, men lika rappt och vågat som i fjol i Stockholm blir det inte.

 

Kommentera