I veckan, under den presskonferens som man alltid ger tillsammans med värd tv-bolaget sa plötsligt EBU att datum för nästa års Eurovisionsfinaler blir kända först senare i juni.

Vanligtvis brukar EBU bekräfta nästkommande års datum, oberoende av vilket land som vinner, samband med denna presskonferens, så var det meningen att det skulle ske i år också – men istället lät man meddela presskåren att spikandet av det definitiva datumet skjuts på framtiden. Först vill man ha möten med det vinnande landets tv-bolag samt Eurovisionens-referensgrupp. Beslut och besked kommer därför att ges först i mitten av juni.

Eurovision har de senaste åren oftast ägt rum den andra lördagen i maj. Nu uppstår en viss osäkerhet. Så vare sig vi hamnar i Sofia, Milano, Rom, Turin eller Lissabon eller Ö-vik eller någon annanstans!? 😮 så finns det fortfarande frågetecken när själva finalen nästa år kommer att äga rum. Att man valt skjuta på beslutet kan vara ett tecken på att man överväger ett annat datum nästa år. Håll ut!

 

 

 

 

 

Kommentera