Salvador Sobral vinner Eurovision 2017

Ingen seger och då jag menar ingen annan seger i Eurovision Song Contests historia har varit mer efterlängtad än denna. Grattis Salvador Sobral! 

Ja, nu är det över. Vi har en vinnare och ett resultat. Portugal som det har pratats om hela veckan tog en förkrossande seger med vinst hos både juryn och folket. Det är flera år sedan det hände.

Av de andra två huvudfavoriterna var det bara Bulgarien som höll och hamnade på en fin andraplats. Italien låg bra till ungefär hälften in i juryomröstningen men föll sedan något och hamnade tillslut sexa.

Moldaviens bidrag insåg vi skulle komma bra, men en tredjeplats, som för övrigt är landets bästa placering, får ändå betraktas som en skräll. Belgien behöll sin plats på bettinglistorna och även Sverige.

Sveriges femteplats är nog ungefär det som de flesta av oss här i Kiev har gissat oss till. Så grattis även till Robin för en stabil insats.

Anmärkningsvärt är att Australien endast fick två poäng från tittarna men ändå klarade av att bli nia i resultatlistan. På tionde plats hittar vi Norge som också fick mycket låga tittarpoäng.

Tack Kiev och Ukraina för ett mycket bra arrangemang. Nästa år ser vi fram emot sol och värme vid atlantkusten.

Här är våra kommentarer direkt efter sändningen

Här är ögonblicket när Salvador Sobral vinner Eurovision Song Contest 2017

Här Salvador Sobral på presskonferensen

Jamals show under finalen i Eurovision Song Contest 2017 – från publikens perspektiv

 

Kommentera